Čo je nové? Informujte komunitu o svojom pokroku

  • Zmazať obrázok
3. 11. 2021 · Aktualizácia: 10. 10. 2023

rhinoplastika - operaciu nosa absolvovala pred 2 mesiacmi

Stojí to za to
Približná cena: 1.720 €

Hodnotenie DitaD:

rhinoplastika - operaciu nosa absolvovala pred 2 mesiacmi

Ahojte,Rhinoplastiku som absolvovala v polovici novembra 2017 po extremne dlhom odhodlávaní sa a vyberaní doktora vďaka rôznym diskusným fóram či odporúčaniam. Asi ešte od môjho teenagerského veku som túžila po rovnom nose, pretože aj keď som ho mala spredu úplne v poriadku, fotky zboku som pravidelne mazala, nenávidela som, ak sa na mňa niekto pozeral sprava či zľava, jednoducho depresia, ktorú pochopí len žena s podobným problémom. Po niekoľkoročnom odhodlávaní sa som konečne prešla do ,,útoku" a rozhodla som sa (netuším ako som sa prinútila), rezervovať si termín konzultácie v bratislavskej klinike Interklinik u MUDr. Hederu. Úvodná konzultácia ma vyšla na 40 eur, kde mi vysvetlil, čo všetko mi budú robiť, priebeh operácie a následne som si s konzultantkou dohodla termín operácie s tým, že musím do určitého dátumu zaplatiť zálohu a max dva týždne pred zákrokom celú operáciu. Keďže sa poznám a viem, že by som cúvla, kompletne celé som to zaplatila okamžite a psychicky som sa pripravovala na strašnú bolesť, opuchy, bla, bla, bla....Keď som prišla na kliniku, do minúty som bola ubytovaná, personál nemocnice bol doslova neskutočný a na sálu som šla do polhodiny! Celé štátne nemocnice, všakže :D Po operácii som sa prebudila s vreckom ľadu na čele bez akejkoľvek bolesti, bola som len unavená, čiže som spala. Cez noc som pravidelne dostávala vrecká ľadu, pozerala som telku a pomaly mi začínali opúchať oči. Ak môžem odporučiť, v žiadnom prípade si nedávajte robiť mihalnice, keby som si ich v to ráno nebola dať odstrániť, netuším, akoby som s nimi fungovala :) Úprimne musím povedať, že pred operáciou ani po nej som necítila ani jediný náznak bolesti... Keby som to vedela, podstúpim ju už pred desiatimi rokmi a netrpím s týmto nosom do tridsiatky. Po zákroku som na klinike ostala jednu noc, počas ktorej som mala tamponádu (ráno ju hneď vybrali), opuchli mi oči, mala som 6 dní monokle, avšak pracovať z domu som vedela na tretí deň, druhý som prespala. Po týždni mi prelepili nos, po dvoch som už bola bez leukoplastov s rovným frňákom :) Po mesiaci a pol mám stále opuchnutú a necitlivú špičku, čo je však normálne, nakoľko odpúchať môže aj niekoľko týždňov. Nie je mi to ale vidieť, teším sa len, že nos sa ešte zmenší, inak je skvelý :)Bez akýchkoľvek výčitiek môžem MUDr. Hederu len a len odporúčať, jeho práca je výborná a s klinikou som bola maximálne spokojná. Keď ma uvideli moji známy, všetci boli v šoku, že vôbec nie je vidieť, že som bola na nejakej plastike (v dobrom) a extrémnu zmenu, ktorú je vidieť len zboku pochopili, až keď som im ukázala fotku pred a po... Vtedy doslova nechápali, akú premenu som podstúpila. Nie je majstrovstvom spraviť z niekoho čosi úplne iné, ale urobiť z prirodzeného skutočne prirodzené! :)Veľké ďakujem!Úvodná konzultácia 40 €, predoperačné vyšetrenia na miestnej klinike 100 €, operácia 1580 €.

59

Komentárov (59)

Ahoj Dita, nos máš naozaj krásny :) Sekali Ti i kosť? Podľa čoho si si vyberala kliniku?
Odpovedať
Ahoj, dakujem :) Ano, nos mi sekali a kliniku som si vyberala podla recenzii, ktore som hladala snad vsade cca 2 roky. Co sa tyka Interklinik či lekára, skutocne nemozem povedat jedno jedine zle slovo a s cistym svedomim by som tam sla opat. ak by si mala akekolvek otazky, pokojne sa pytaj, sama som bola pred operaciou neista, cize rada pomozem :)
Odpovedať
Ahoj Dita, osobne sa na operáciu nosa nechystám, ale Tvoje informácie určite pomôžu ostatným, ktorý nad zákrokom ešte len uvažujú. Ešte ma napadá, akou metódou Ti to robili, uzatvorenou, čiže nemáš žiadnu viditeľnú jazvu?
Odpovedať
Áno, uzatvorenou, čo znamená, že medzi nosnými dierkami mám takú malú čiarku, ktorú absolútne nie je vidieť :)
Odpovedať
Super! Nikde nič. Ale to červené koliesko ma na prvý pohľad vyľakalo, než som si otvorila fotku :)
Odpovedať
Tú čiarku čo tam máš si pravdepodobne mala aj pred operáciou, je to záhyb medzi chrupavkami medial crura. Rezy pri zatvorenej rhinoplastike sú vedené vo vnútri nosných dierok, počas sviatkov sú rezy vedené do brucha predovšetkým, ak sú čokoládové.
Odpovedať
Ahoj ptosim ta porad ako najdem recenzie na konkretneho doktora nikde nijake zmienky o nom dakujem
Odpovedať
Ahojky Mária,
konkrétne recenzie na, DitouD zmieneného doktora nájdeš tu: https://www.estheticon.sk/chirurgovia/hedera-jozef#client-reviews
Je super, že hľadáš recenzie a informuješ sa. Myslím, že táto orientácia je v procese rozhodovania dosť dôležitá.
Aký problém trápi teba?
Lucka
Odpovedať
Kto vie ako je to s poisťovňou? Dal by som, váham nad zdravím a peniazmi. A tak vždy si poviem, že rodina je prednejšia. No z druhej strany človek by aj privital ak by sa mu lepšie dýchalo.. Ach co by si robila v takom prípade? Pozerala na financie pre svoju rodinu, alebo lepšie zdravie? ďakujem
Odpovedať
Úprimne? Človek občas musí hľadieť aj sám na seba a ja vôbec neľutujem ani jedine euro, co som do toho dala. Každopádne!!! Ak to máš zdravotného charakteru a nie estetického, môže to odporučiť lekár a vtedy je tam nejaká náhrada od poisťovne. Mojej sestre chceli robiť prepážku v 17. zdarma, no odmietla to. Neviem či je to ohraničené vekom alebo niečim iným, určite si to prezisti
Odpovedať
Ďakujem srdečne za radu..
Odpovedať
Najťažší krok je rozhodnúť sa a veriť že po operácii bude človek lepšie dýchať. Preto Vás všetkých ktorí ste dali operáciu obdivujem. No túžba lepšie dýchať je vysoká, a potom aj otázky nakoľko mi to zmení život?
Odpovedať
Dobrý deň, v prípade poškodenej prekážky operáciu prekladá poisťovňa, ale kozmetické úpravy nie. Takže len časť operácie. A v takomto prípade ja určite odporúčam Mudr. Sičaka z RK alebo Kováča z BB.
Keby som skôr mala recenzie na Sičaka, išla by som hneď tam.
Ja prepazku robenu nemám. Bohužiaľ. Pred operáciou som bola u krčneho, ale zjavne nie u špecialistu. Povedal mi, že ju mám ok...? a nemám.
Odpovedať
Ahoj a kde je ta klinika a ak mi mozes poslat kontakt na nu na mail (pozn. email zmazaný z dôvodu ochrany súkromia. Pošlite si prosím súkromnú správu) dakujem
Odpovedať
Ahoj, MUDr. Jozef Hedera pracuje na klinike Interklinik v Bratislave. Posielam Ti link, kde nájdeš všetky kliniky a lekárov, ktorí tento zákrok vykonávajú.
https://www.estheticon.sk/chirurgovia/operacia-nosa-rhinoplastika
Odpovedať
MUDr. Jozef Hedera
Bratislava
Mili moji klienti,
musim Vam oznamit ,ze od februara ma najdete v Concept Clinic v Bratislave.
V Interklinik uz nepracujem.MUDr.Jozef Hedera
Odpovedať
Inak je to krajsie ale nebolo to zle ani predtim;-)
Odpovedať
Vďaka tvojej recenzii som sa konečne odhodlala a po 10rokoch premýšľania idem do toho. Už mám zajednanú konzultáciu u Mudr. Hederu. Snáď budem rovnako spokojná,ako ty. :)
Odpovedať
Ak si nespokojná, určite chod do toho. Po operacii je to úplne iný pocit ☺️
Odpovedať
Ahoj Iva, gratulujem k rozhodnutiu. Viem, že najťažšie je vždy urobiť ten prvý krok. Na kedy sa Ti podarilo dohodnúť konzultáciu?
Odpovedať
Prosím ťa, urobil ti lekár aj nejakú vizualizáciu, že ako to bude vyzerať po?
Odpovedať
Ahoj, už mám po konzultácii, zákrok mám dohodnutý na začiatok mája :)
Odpovedať
Ahoj Iva, termín na máj si si zvolila ty alebo je taká čakacia doba? Myslíš, že zvládneš operáciu v lokálnej anestéze?
Odpovedať
Nie, termín som dostala. Dosť dlho sa čaká. Mňa budú robiť v celkovej anestéze, keďže mi budú robiť aj prepážku a aj keby nie, určite by som išla do celkovej..
Odpovedať
Ahoj musím pochváliť , že nos máš urobený prirodzene .Ja uvažujem nad rhinoplastikou už 13 rokov, ale vždy som sa obával tej bolesti a to ma vždy odradilo, po prečítaní tvojho príspevku som však nabrala odvahu to začať riešiť .Naozaj je to pooperačné zotavenie bez nejakých väščích bolesti?Ešte ma odrádza to, že budem musieť cca 2 týždne chodiť s prelepeným a opuchnutým nosom .Budem rada ak odpíšeš ako si to zvládla. .-)
Odpovedať
Ahoj, presne tohto som sa bála aj ja, ale môžem ti odprisahať, že bolest nie je absolutne žiadna. Necítila som to ani mikrosekundu, a to nerobím klinike žiadnu reklamu, su to len vlastne skúsenosti. Čo sa týka prevazov, 6 dni som mala viditeľne modriny a opuchy, dlahu a leukoplasty mi dali dole po dvoch tyzdnoch.. každopádne treba dodržiavať, samozrejme, kľúčový režim, čiže si vezmeš dovolenku/pn. Tiež som nevedela, akú bolest či stavy očakávať, ale po dvoch dňoch som normálne pracovala na 100% z domu. Bola som síce raz v kine a párkrát vonku so psom, no so šiltovkou a veľkým šálom. Nechcela som , aby ma tak niekto videl, nie je to až take pôvabné ? každopádne, neodkladaj to, lebo ja dnes ľutujem, že som nešla už pred 10 rokmi, ako som vždy túžila ?
Odpovedať
ďakujem za odpoveď ...nejako som pri tebe nabrala odvahu , fakt som sa bála tej bolesti keď mi budu sekať kosť a podobne .-))jedine čoho sa obávam teraz je, ako dopadne samotný výsledok a to že budem par dní oblepená a to nikam radšej nechodiť .-))
Odpovedať
Ak pôjdeš do celkovej anestezy, ani nebudeš vedieť, že si niekde bola. Úprimne, lokálnu by som nikdy nezvládla, nemám na take veci žalúdok, toto bolo fakt úplne bez akýchkoľvek sprievodných nepríjemnosti... jedine, čo som si fakt dávala pozor, aby som neprechladla, bála som sa fúkania nosa, ale už je to uplna pohodka
Odpovedať
Ja by som tiež radšej išla do celkovej anestézie , ak by to šlo , asi by som odpadla od predstavy čo mi asi robia v lokalnej ...-)
Odpovedať
Ahoj Julianda a uvažovala si už nad výberom kliniky alebo lekára? Posielam Ti odkaz na všetky kliniky, ktoré tento zákrok vykonávajú
https://www.estheticon.sk/chirurgovia/operacia-nosa-rhinoplastika
Podľa akých kritérií sa rozhoduješ pri výbere lekára?
Odpovedať
Dobry den, ja rovnako odporucam operaciu a uplne suhlasim, ze bolest absolutne ziadna nie je po operacii.
Akurat to, ze ja som aj s prelepenym nosom chodila do prace a to pracujem ako riaditelka v banke. Vobec som s tym nemala problem.
Prikladam foto, ako to vyzeralo po tyzdni. ?
Odpovedať
Boli ste tiež u Mudr. Hederu?
Odpovedať
Nie, nebola. Ja som bola v BB u MUDr. Ocenasa. A velmi odporucam
Odpovedať
Dobrý deň máte upravovanú aj špičku nosa ? :)
Odpovedať
Krasny nos, srdecne blahozelam, velmi pristane a vyzera prirodzene.
Odpovedať
Ahoj Dita. Dakujem velmi za zdielanie skusenosti. Mozem sa opytat, zial plastiku nosu od Hederu som nasla len od teba, nevies este o niekom inom komu robil? Res recenzie tu su vacsinou na prsia :) dakujem
Odpovedať
Ahoj, nepamätám si presne, ale ja som šla vyslovene cez recenzie, prehľadala som snáď cely web, určite sú nejaké baby, ktorým robil, inak by som k nemu nešla.. ale konkrétne linky uložené nemám
Odpovedať
Ahoj Dita,noštek máš perfektný!Mám rovnaký problém a stále váham aby to nedopadlo este horsie,ked si isla na prvu konzultáciu kolko si cakala na operáciu?Dakujem
Odpovedať
Ahoj, ďakujem :) na konzultáciu som čakala 3 mesiace a termín operácie 3 týždne.. každopádne, teraz som bola kvôli špičke druhýkrát, ale u cervena v bb, tam som čakala 5 mesiacov a termín operácie som mala mat až v septembri.. každopádne mi volali, že sa im jeden uvolnil, tak som čakala len dva týždne nakoniec. Každopádne, neboj sa, nie je čoho. Základ je vybrať si najlepšieho lekára, z operácie mat strach nemusíš. Absolvovala som to dvakrat, teraz v piatok mi dali dole sadru z nosa a cestne prehlasujem, že to absolutne neboli
Odpovedať
Prečo druhý krát a prečo u červena? Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Ahoj Dita. Mozem sa opytat ohladom zakroku?
Odpovedať
Ahoj, samozrejme
Odpovedať
Dakujem :-) odhodlavam sa nazakrok uz 10 rokov. A teraz som sa na to konecne dala. 20.11 mam uz termin. A cim viac sa to blizi,tym viac mam strach. Uz sa mi aj snivaju strasne sny :-D
Mam strach,ze nebudem vediet dychat tymi ustami. Ked to skusam si zapchat nos,tak neviem ani len prehltnut sliny, zalahne mi pri tom v usiach. Bolelo ta v hrdle z tej hadice v krku? Krvacalo ti to potom velmi?
Odpovedať
Ahoj, presne toto som mala ja a dnes jedine, čo lutujem, že som nešla skôr. Toez som skusala dýchať ústami a zapchávala si nos, ale je to blbost ? Žiadnu hadicu som v krku nemala, prebudis sa s tamponadou v nose, o ktorej budeš podvedome vedieť, čize sa neboj, bude to ok a ráno ti ju vyberu.. kým budeš mat obväzy, budeš mat z nosa výtoky, lebo si ho nebudeš vedieť vyfúkať, ja som si vždy zrolovala gázu alebo vatové tampóny a chodila som tak po byte, nič sa ti s tým nestane, len to rob opatrne. Nemáš sa naozaj čoho báť, ak máš navyše dobrého doktora, sama budeš prekvapená, že je to naozaj tak bezbolestne
Odpovedať
Ahoj. Dakujem za informacie. Trochu ma to upokojilo :-) bude ma operovat doktor Hedera,ako teba. Dufam,ze budem spokojna ako ty :-)
Odpovedať
Ahoj. Tak mam po a som prvy den doma. Nos mam upchaty a ked prehltnem,tak vzdy sa mi spusti kvapka krvi. Krvacala si aj ty? Som dost opuchnuta,kedy ti to zacalo odpochat? Dakujem
Odpovedať
Ahoj.ja by som ti chcela napisat niekam mail.mohla by som? Tiez sa chystam k mudr. Hederovi
Odpovedať
Ahoj ja som mesiac po operácii :) bola som u Hederu
kludne mi napíš
Odpovedať
Den po operácii je krátka doba , nemôžete cakať že budete fit. Nos sa hojí veľmi dlho ,ja so mesiac po a stale niesom zahojená ...
Odpovedať
Mozem sukromne mail alebo fb prosim?
Odpovedať
Ahoj, brala si aj nejake doplnky na podporu hojenia alebo si brala len co lekar predpisal? Dakujem
Odpovedať
Brala som wobenzim. Momentálne ho beriem zas a pomáha :)
Odpovedať
Wobenzym??‍♀️?
Odpovedať
Zdravim, mozem prosim vidiet fotku po roku? Zaujima ma ci sa este zmensil. Ja mam po operacii necele 2 mesiace a zatial nie som uplne spokojna, chcela som este mensi nos ako je teraz, dr hovori ze este pretrvava opuch ? dakujem
Odpovedať
Samozrejme posielam Vám fotku do správy ?
Som rok aj niečo po operácii a stále mám opuchnutu a tvrdú špičku, stále sa zmenšuje a mení.
Môžem potvrdiť že je to dlhy proces. Takže sa naozaj nemusíte obávať :) a samozrejme to záleží aj od toho čo Vám robili.
Odpovedať
Ja som po operacii rok aj skoro 2 mesiace a spicku mam vacsiu akoby som chcela,ale tiez dufa,ze sa zmensi,nakolko od polovice vrchu nosa az po spicku je nos necitlivy, neviem,ci to je normalne,nakolko som pisala doktorovi uz 2x a neodpovedal mi.
Odpovedať
No tak to má mrzí:( treba mu asi volať neustále nech to rieši a nenechať sa odbiť.
Odpovedať
Ďalší pekný nos. No mne sa tie Hederove nosy páčia.
Odpovedať
Dobrý deň, viem že táto konverzácia tu je už dlho.. len ma zaujímalo ako noštek teraz vyzerá s predu a boku ak by sa dalo poprosila by som foto :) tiež sa chystám k pánovi doktorovi :)
Odpovedať

Páčil sa vám tento príbeh? Povedzte nám ten svoj!

Reklama
Pán doktor Mládek ma zlaté ručičky
Pán doktor Mládek ma zlaté ručičky. Nad operáciu som dlho uvažovala a vôbec neľutujem. Kliniku odporúčam. Sestričky boli milé ochotne. A samozrejme s výsledkom som spokojná. Konečne mám vysnívaný nos

Všetky informácie na tejto stránke pochádzajú od používateľov portálu, nie od lekárov alebo špecialistov.

Informácie zverejňované na Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť osobnú konzultáciu medzi pacientom a lekárom. Estheticon.sk nepodporuje komerčné produkty ani služby.