Dobrý večer,chcem sa opýtať po akej dobe môžem si môžem sama umyť vlasy a dvíhať ruky nad hlavu .Nerada by som si urobila zle.Pred mesiacom som bola na reoperácii.Ďakujem za odpoveď.
Dobrý deň, ďakujem za otázku.
Každý plastický chirurg má v tomto ohľade vlastné pravidlá, preto v prvom rade je najdôležitejšie stále kontaktovať a riadiť sa pokynmi Vášho operatéra. Kedže píšete, že reoperáciu ste absolvovali pred mesiacom a máte ešte takúto dilemu, predpokladám, že ste absolvovala dosť prísný kľudový režim. V tomto štádiu nevidím absolútne žiaden problém umyť si vlasy. Ja osobne som za včasnejšiu rehabilitáciu a návrat k bežným denným aktivitám, teda aj plné pohybové exkurzie ramien po prah miernej bolesti, vrátane pohybov nad hlavu už v prvé dni, určite nie neskôr ako po prvom týždni.
Dôležitejšie je skôr vyhnúť sa "náhlym" a "prudkým" pohybom ramien najmä nad horizontálu, pri vzpažení. Taktiež je dôležité nejaké postupné "rozumné" dávkovanie/pridávanie tak "intenzity" ako aj "rozsahu" jednotlivých pohybov ramien.
S pozdravom,
Dr. Ján Bumbera
Dobrý deň,
súhlasím s kolegom.
S pozdravom
MUDr. Gabriel Šlárko
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.