Dobry den. Chcela by som sa spytat, preco niektori doktori dreny po augmentacii davaju a niektori nie? Naco ich je vlastne treba? Ak sa nezavedu, mozu nastat komplikacie?
Velmi pekne vopred dakujem za odpovede.
Dobrý deň,
Redonova aktívna drenáž sa používa jednak preto, že informuje chirurga o pooperačnom krvácaní do prsníka a samozrejme preto, aby túto nahromadenú krv odviedla von z prsníka. Tým sa dá v niektorých prípadoch zabrániť reoperácii. Drény sa ponechávajú spravidla 24 hodín, ale presným kritériom na extrakciu drénov je množstvo pribúdajúcej krvi za určitý čas. Drobné ranky v koži po hadičkách sa hoja veľmi dobre a nie sú viditeľné. Preto som zástancom používania drénov.
S pozdravom,
MUDr.Imrich Kováč
Pekny den, u nas na klinike dreny davame zriedkavo, je potrebna dosledna revizia pred dokoncenim operacie . Davaju sa pri zvysenej krvacavosti.
S pozdravom Esthetic
Prajeme vam dobry den. Nazory na pouzivanie drenov, ale i typu drenov - sa roznia. Je samozrejme, za kazdy z pristupov ma svoje pre i proti. Osobne nie som za ich plne standarne pouzivanie, na druhej strane, ak si to stav vyzaduje je jeho pouzitie nutnostou. Zavisi na erudovanosti chirurga, jeho skusenostiach s jednou i druhou moznostou. Je taktiez trochu rozdiel, ak niektore pracovisko ( chirurg) vykona 20, alebo 120 augmentacii rocne.
S pozdravom, dr.D.Guba, Phd, Odd. plast.chirurgie ULK, Bratislava
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.