Dobrý deň, chcem sa opýtať na skúsenosti s polyuretánovými implantámi. V januári mám ísť na augmentáciu a boli mi navrhnuté práve tieto. Chcem sa spýtať na skúsenosti nakoľko o týchto implantátoch moc na svk počuť nie je. Hlavne sa chcem spýtať čo v prípade, že sa rozhodnem implantáty niekedy vybrať, nebude to robiť problém vzhľadom na skutočnosť, že tento implantát ako to nazvať vrastá do tkaniva?
Dobrý večer , podľa tvaru od 800 Euro za 2 ks.
Prajeme Vam dobrý deň ,
polyuretanové implantaty použivajú mnohé významne pracoviská a plastickí chirurgovia , Sú krajiny, kde majú väčšinové zastúpenie pri augmentáciach.
V prípade eventuálneho vybratia ( explantácie) implntátov je situácia obdobná ako pri silikonových implantátoch. S pozdravom, dr.D.Guba, ULK, Bratislava.
Výhodou polyuretánových implantátov je skutočnosť že po vpravení zostávajú na mieste, (nemal som doposiaľ prípad že by došlo k posunutiu implantátu), čo sa pri iných môže stať. Mojou voľbou sú vždy pri reoperáciách, re-augmentáciách, pre kapsulárnu kontraktúru, kedy sa odstraňuje pôvodné púzdro.
Polyuretánové implantáty nie sú vo svete novinkou. Niektoré pracoviská (Austrália) ich používajú výlučne, pretože majú nižší výskyt kapsulárnych kontraktúr a pohmatovo sú príjemné. Dr.Jurášek
Dobrý večer Niko,
nemusíte mať obavy, implantáty nepredstavujú žiadne riziko najviac oproti čisto silikónovým implantátom, skôr naopak - ako ste sa už určite dozvedela od svojho chirurga. Implantáty je možné vybrať tak ako silikónové, najskôr však po 1 roku od operácie.
S pozdravom,
Dr. Fedeleš
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.