Stmavnutie viecok po operácii

Maja907317
Maja907317
11. 5. 2020 · Posledná odpoveď: 21. 5. 2020

Dobry den som vyse dvoch tyzdnov po operacii hornych viecok.Pred vyse tyzdnom mi vybrali stehy.Rez sa celkom dobre hojil, aj operacia prebehla v poriadku. Co ma vsak znepokojuje je vyrazne stmavnutie viecok. Mam ich cele zacervenane avsak ma nebolia, nesvrbia ani nerezu. Viem som kratko po zakroku,ale mam pocit ze farba viecok nebledne vobec sa nemeni.co si mam na to dat ?aky krem mi odporucite ?

Reklama

odpovede (3)

Všetky odpovede na túto otázku pochádzajú od kvalifikovaných lekárov

Dobrý deň

Pozitívnou správou pre Vás z mojej strany je, že viečka sú jednou z najvďačnejších oblastí z hľadiska " vidiťeľnosti jaziev". Je to najmä kvôli tomu, že jazvu v tejto oblasti vždy plánujeme v oblasti prirodzenej ryhy,       ( takže pri otvorených očiach, je gros tejto jazvy takmer úplne skrytá vo vnútri ryhy, resp.— mala by byť)
Tiež na tom participuje oveľa lepšie prekrvenie tváre /vrátane viečok/, v porovnaní so zvyškom tela.
Je “úplne normálne”, ak sú jazvičky prvé mesiace zväčša ešte "RUŽOVÉ", "RUŽOVO-ČERVENÉ", Postupným zrením jazvy tieto ..." ideálne tenké" čiarky BLEDNÚ ", na sotva vidiťeľné. Tento proces trvá približne jeden, maximálne jeden a pol roka.
Je však malé percento jedincov, ktorí naopak predisponujú k vzniku výraznejších jaziev.
My však máme prostriedky a teda vieme tento proces nepriaznivého zrenia jaziev pri včasnom zásahu korigovať ev. minimalizovať.
Vo Vašom prípade sa mi zdá, že jazvička je umiestnená trocha vyššie a teda v budúcnosti možno nebude úplne kamuflovaná ideálnou pozíciou v "prirodzenej "supratarzálnej" ryhe.
Je to určite mierne skreslené tým, že horné viečka nie sú na Vašich fotkách úplne otvorené, kedže na oboch fotkách sa pozeráte viac-menej nadol a preto je mi ťažšie sa k tomu kompetentne vyjadriť.
Ak máte akékoľvek pochybnosti, odporúčam sa čo najskôr obrátiť na Vášho operatéra, ktorý Vám určite ochotne poradí ohľadom pooperačného managementu jaziev.
/ev. potreby premasťovania a (tlako

2 adresy v Bratislavský kraj, Trnavský kraj...

Dobrý deň,
súhlasím s kolegom, začervenanie by malo vymiznúť.

S pozdravom
MUDr. Jozef Fedeleš, Ph.D.

Klinika YES VISAGE - klinika estetickej medicíny a plastickej chirurgie
4.9
(426)
Bratislava

Zdravím, ďakujem, paniku nemusíte robiť, začervenanie by malo úplne vymiznúť.
Ale určite by som doporučil pravidelné tlakové masáže jazvičiek (2-3x denne po 5 minút).
Pigmentácia je niečo iné, to by tie jazvy boli skôr nahnedlej farby. Nezdá sa mi, že by to bol Váš prípad. Každopádne sa chránte slnka túto sezónu, (krémy s 50+ ochranným faktorom, kvalitné slnečné okuliare, klobúky, šiltovky....
Tú pigmentáciu získavame od slniečka UV lúčmi, stimulovaním špecializovaných buniek v koži k zvýšenej produkcii farbiva MELANÍNU.
s pozdravom
Bumbera

2 adresy v Bratislavský kraj, Trnavský kraj...
Reklama

Hľadať ďalšie otázky

Podobné otázky

Blefaroplastika
4 odpovede, najnovšia odpoveď: 13. 10. 2014
Anti aging
Žiadne odpovede
Blefaroplastika
1 odpoveď, najnovšia odpoveď: 17. 1. 2023
Blefaroplastika
5 odpovedí, najnovšia odpoveď: 14. 2. 2016
Blefaroplastika
4 odpovede, najnovšia odpoveď: 13. 10. 2014
Blefaroplastika
3 odpovede, najnovšia odpoveď: 8. 2. 2021
Blefaroplastika
3 odpovede, najnovšia odpoveď: 1. 1. 2019
Blefaroplastika
4 odpovede, najnovšia odpoveď: 19. 1. 2022
Blefaroplastika
1 odpoveď, najnovšia odpoveď: 12. 1. 2024
Blefaroplastika
5 odpovedí, najnovšia odpoveď: 7. 4. 2013

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Poradiť pacientovi