Dobrý deň. Môžete mi prosím vysvetliť, pre koho je vhodná plastika viečok laserom a pre koho klasická chirurgická metóda?
Laserová blepharoplastika je výborný marketingový ťah, nemá však žiadne opodstatnenie. Laserom urobené rany síce trochu menej krvácajú, ale sa horšie hoja a neprinášajú nijaký benefit pre pacientku.
Laserovou blepharoplastikou sa niekedy označuje aj ošetrenie kože dolných viečok CO2 laserom za účelom jej spevnenia, u nás je to súčasťou pooperačnej starostlivosti o pacientku.
MUDr. Ján Magdo
Dobrý deň, zavisí to od pohľadu chirurga , od lokálneho nálezu očných viečok. Ja preferujem chirurgickú blepharoplastiku , ktorá poskytuje komplexnejšie vyriešenie problemu. S pozdravom, MUDr. Silvia Valentová - Strenáčiková PhD.
Voľba operačnej metódy závisí od lokálneho nálezu. Je to veľmi individuálne u každého pacienta. Osobne mám dobré skúsenosti s klasickou chirurgickou metódou.
MUDr. Jana Košťálová, plasticko-estetická klinika Chirkoz
Laser je vhodný pri nie veľmi výraznom nadbytku tuku, klasická chirurgická metóda je vhodná pre všetkých.
MUDr. Martin Dziuban
plastický chirurg - Frais
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.