Dobry den, Je mozne odstranit tieto znamienka laserom? Bola som na vysetreni u koznej a vravela ze su v poriadku len ich treba sledovat. Na moju otazku, ci je v poriadku ze znamienka maju okraje tmavsie a stred bledsi teda su dvojfarebne, povedala, ze problematicke su opacne zafarbene znamienka-kraje bledsie a stred tmavsi.znamienka boli vzdy rovnake a nikdy sa nezmenili. Vacsinou mam znamienka pravidelne a jednofarebne. Dakujem za nazor.
Dobrý deň, vaše znamienka by som dala si ostrániť chirurgicky, aby sa dali vyšetriť mikroskopicky na histopatologii.
Pavlusová
Nevýhody odstránenia materských znamienok laserom sú dve: nemožnosť kontroly celého útvaru histologickým vyšetrením a z toho vyplývajúca neistota či znamienko bolo laserom spálené v celom rozsahu.(do spodiny i okrajov.) Pravé materské znamienka sa majú vyberať chirurgicky a pri správne vedenom reze je i kozmetický výsledok dobrý.
Taketo znamienka odporučam odstranit , ale chirurgicky . Rozhodne nie laserom.
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.