Rekonvalescencia po abdominoplastike

amelia
18. 3. 2011 · Posledná odpoveď: 20. 3. 2011

Dobry den, zaujimalo by ma, ako dlho je potrebne po abdominoplastike ostat na PN a hlavne pooperacny priebeh. Kto ma skusenosti, prosim vas napiste ako dlho ste mali bolesti, kedy ste uz mohli chodit a ako to funguje s tym korzetom ( hygiena a pod...ci to neobmedzuje v pohybe ). Uz som pevne rozhodnuta pre operaciu, ale rada by som vedela, do coho idem. Hlavne sa bojim toho, ako zvladnem na druhy den odchod domov z kliniky a ci budem schopna potom byt vobec sama doma - napr. sama na toaletu a podobne. Vopred dakujem za vsetky vase skusenosti.

Reklama

odpoveď (1)

Všetky odpovede na túto otázku pochádzajú od kvalifikovaných lekárov

Dobrý deň!
Dĺžka rekonvalescencie po operácii závisí od typu a rozsahu abdominoplastiky. Doba PN záleží od Vášho pracovného zaradenia, či vykonávate kancelársku prácu, alebo fyzicky náročnejšiu. Všeobecne však býva 2 týždne PN dostatočné. Po operácii sú pacienti u nás hospitalizovaní väčšinou 2 dni, čo sa dá podľa potreby predĺžiť. Je doporučená prítomnosť dospelej osoby počas prvých dní domáceho pobytu. Kompresívny návlek, resp. korzet, je pacientami dobre tolerovaný a tiež napomáha pri pohybe a rýchlejšom hojení. Pri nekomplikovanom priebehu je možné sa osprchovať už 5-ty deň po operácii. V prípade ďalších otázok Vám rád odpoviem na osobnej konzultácii.
S pozdravom, MUDr.Imrich Kováč

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Poradiť pacientovi